Sposób przygotowania:
Krokiety z gotowanym mięsem i szpinakiem
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju.
Mięso obieramy dokładnie z kości i rozdrabniamy w rozdrabniaczu razem z gotowanymi warzywami.
Oczyszczony szpinak kroimy w paski i dodajemy do cebuli. Krótko podsmażamy, przez około minutę,
a następnie też rozdrabniamy.
Przekładamy masę do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy.
Nakładamy farsz na naleśniki, posypujemy startym serem i zawijamy, formując krokiety.
Panierujemy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Mięso obieramy dokładnie z kości i rozdrabniamy w rozdrabniaczu razem z gotowanymi warzywami.
Oczyszczony szpinak kroimy w paski i dodajemy do cebuli. Krótko podsmażamy, przez około minutę,
a następnie też rozdrabniamy.
Przekładamy masę do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy.
Nakładamy farsz na naleśniki, posypujemy startym serem i zawijamy, formując krokiety.
Panierujemy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.