Sposób przygotowania:
Zapiekane kotlety schabowe.
Kotlety ubic i zostawic na pare minut w rozmaconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu.Panierowac w bulce tartej i usmazyc na oleju.Gorace ukladac na czyms do zapiekania-blaszka,zaroodporne naczynie itp.
Kielbase i pieczarki pokroic w drobna kosteczke,ser utrzec na grubych oczkach.Wymieszac wszystko i polozyc na kotletach.
Zrobic sos a´la beszamelowy-do garnka wrzucic lyzke masla i 2 lyzki maki.Zrobic jasna zasmazke i ciagle mieszajac,ja robie trzepaczka,wlac tyle mleka,zeby zrobil sie gesty sos.Wlozyc serki topione i dosmaczyc sola,pieprzem,sokiem z cytryny,cukrem.Sos ma byc gesty.
Polozyc sos na kazdym kotlecie,udekorowac i wlozyc do nagrzanego piekarnika na pare minut.
Podaje do pieczonych ,ziolowych ziemniakow.Wczesniej je podgotowac,przekroic na pol,albo na cwiartki,posypac ulubionymi ziolami,skropic lekko olejem i zapiec.
Mozna zrobic i tak-na usmazone schabowe dac lyzke keczupu,pieczarki,utarty zolty ser i zapiec.
Kielbase i pieczarki pokroic w drobna kosteczke,ser utrzec na grubych oczkach.Wymieszac wszystko i polozyc na kotletach.
Zrobic sos a´la beszamelowy-do garnka wrzucic lyzke masla i 2 lyzki maki.Zrobic jasna zasmazke i ciagle mieszajac,ja robie trzepaczka,wlac tyle mleka,zeby zrobil sie gesty sos.Wlozyc serki topione i dosmaczyc sola,pieprzem,sokiem z cytryny,cukrem.Sos ma byc gesty.
Polozyc sos na kazdym kotlecie,udekorowac i wlozyc do nagrzanego piekarnika na pare minut.
Podaje do pieczonych ,ziolowych ziemniakow.Wczesniej je podgotowac,przekroic na pol,albo na cwiartki,posypac ulubionymi ziolami,skropic lekko olejem i zapiec.
Mozna zrobic i tak-na usmazone schabowe dac lyzke keczupu,pieczarki,utarty zolty ser i zapiec.
Natala1210
asia77
Jojo
Sarenka
bernika