Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięso i warzywa przygotowane w parowarze są zdrowe, soczyste i bardzo smaczne. Warzywa nie wymagają solenia.

Kotlety schabowe z parowaru Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kotlety schabowe z parowaru

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z parowaru
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię. Posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posypać majerankiem.

Zawinąć w folię i pozostawić w chłodnym miejscu na 1-2 godziny. Dolny pojemnik parowaru napełnić wodą, na pierwszej półce ułożyć mięso, na środkowej części pokrojone ziemniaki, na samą górę wsypać obraną i pokrojoną marchewkę, przykryć.

Włączyć parowar i ustawić na 30-35 minut. 
Kotlety schabowe z parowaru
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i posmarować oliwą.
Kotlety schabowe z parowaru
Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i oprószyć przyprawami.
Kotlety schabowe z parowaru
Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Kotlety schabowe z parowaru
Następnie przygotowane mięso ułożyć na dolnej półce parowaru.
Kotlety schabowe z parowaru
Na pozostałe półki włożyć przygotowane warzywa.