motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Mielone z marchewką i ryżem z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne mielone z marchewką i ryżem

Mielone z marchewką i ryżem z parowaru Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone z marchewką i ryżem z parowaru

 

  • ugotowane udko z kury
  • ugotowana marchewka
  • natka pietruszki
  • cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • natka pietruszki
  • woreczek ryżu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mielone z marchewką i ryżem z parowaru
Ugotowane mięso obieramy i mielimy maszynką razem z ugotowaną marchewką. Na smalcu podsmażamy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy do zmielonego mięsa razem z posiekaną natką pietruszki. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Dodajemy do farszu, doprawiamy do smaku i wyrabiamy. Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i gotujemy w parowarze 20 minut.
Mielone z marchewką i ryżem z parowaru
Ugotowane mięso obieramy i mielimy razem z marchewką
Mielone z marchewką i ryżem z parowaru
Obraną cebulkę podsmażamy na rozgrzanym smalcu
Mielone z marchewką i ryżem z parowaru
Wszystkie składniki dajemy do miski i wyrabiamy

Tagi:

ryż marchewka