Sposób przygotowania:
Mielone z marchewką i ryżem z parowaru
Ugotowane mięso obieramy i mielimy maszynką razem z ugotowaną marchewką. Na smalcu podsmażamy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy do zmielonego mięsa razem z posiekaną natką pietruszki. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Dodajemy do farszu, doprawiamy do smaku i wyrabiamy. Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i gotujemy w parowarze 20 minut.
![Mielone z marchewką i ryżem z parowaru Mielone z marchewką i ryżem z parowaru](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-z-marchewka-i-ryzem-z-parowaru-138359.jpg)
![Mielone z marchewką i ryżem z parowaru Mielone z marchewką i ryżem z parowaru](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-z-marchewka-i-ryzem-z-parowaru-138360.jpg)
![Mielone z marchewką i ryżem z parowaru Mielone z marchewką i ryżem z parowaru](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-z-marchewka-i-ryzem-z-parowaru-138361.jpg)