Sposób przygotowania:
Kotlety skubane w towarzystwie warzyw
1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy.
2. Mięso razem z cebulą umieszczamy w misce. Dodajemy jajka, wszystkie przyprawy oraz mąkę i oliwę. Dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt rzadka dodajemy odrobinę mąki i ponownie mieszamy. Całość wstawiamy na godzinę-dwie do lodówki.
3. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy warzywa i smażymy, od czasu do czasu mieszając. Gdy będą gotowe doprawiamy do smaku.
4. W czasie, gdy warzywa będą się smażyć, na drugiej patelni rozgrzewamy olej. Gdy tłuszcz będzie gorący łyżką nakładamy na niego masę, formując kotlety. Smażymy po kilka minut z obu stron.
5. Gdy warzywa i kotlety będą gotowe, rozkładamy je na talerzach, podajemy ciepłe.
2. Mięso razem z cebulą umieszczamy w misce. Dodajemy jajka, wszystkie przyprawy oraz mąkę i oliwę. Dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt rzadka dodajemy odrobinę mąki i ponownie mieszamy. Całość wstawiamy na godzinę-dwie do lodówki.
3. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy warzywa i smażymy, od czasu do czasu mieszając. Gdy będą gotowe doprawiamy do smaku.
4. W czasie, gdy warzywa będą się smażyć, na drugiej patelni rozgrzewamy olej. Gdy tłuszcz będzie gorący łyżką nakładamy na niego masę, formując kotlety. Smażymy po kilka minut z obu stron.
5. Gdy warzywa i kotlety będą gotowe, rozkładamy je na talerzach, podajemy ciepłe.