Sposób przygotowania:
Kotlety staropolskie
Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju, dodać obrane i starte na tarce pieczarki. Całość dusić aż woda z pieczarek odparuje.
Kaszę ugotować w osolonej wodzie.
Ziemniaki obrać, ugotować i zmielić. Kapustę kiszoną odcisnąć i podsmażyć na patelni.
Cebulę z grzybami wymieszać z ziemniakami, kapustą i kaszą. Dodać jajko i bułkę tartą, doprawić do smaku zagnieść masę i formować kotlety obtaczając je w jajku i bułce tartej.
Smażyć je każdej strony na oleju.
Kaszę ugotować w osolonej wodzie.
Ziemniaki obrać, ugotować i zmielić. Kapustę kiszoną odcisnąć i podsmażyć na patelni.
Cebulę z grzybami wymieszać z ziemniakami, kapustą i kaszą. Dodać jajko i bułkę tartą, doprawić do smaku zagnieść masę i formować kotlety obtaczając je w jajku i bułce tartej.
Smażyć je każdej strony na oleju.