Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kotlety staropolskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotlety staropolskie to kotlety z wykorzystaniem składników pozostałych z wcześniej przygotowanego obiadu.

Kotlety staropolskie Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Kotlety staropolskie

 

Sposób przygotowania:

Kotlety staropolskie
Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju, dodać obrane i starte na tarce pieczarki. Całość dusić aż woda z pieczarek odparuje.

Kaszę ugotować w osolonej wodzie.

Ziemniaki obrać, ugotować i zmielić. Kapustę kiszoną odcisnąć i podsmażyć na patelni.

Cebulę z grzybami wymieszać z ziemniakami, kapustą i kaszą. Dodać jajko i bułkę tartą, doprawić do smaku zagnieść masę i formować kotlety obtaczając je w jajku i bułce tartej.

Smażyć je każdej strony na oleju. 
Kotlety staropolskie
Cebulę obrać , drobno posiekać i podsmażyć na oleju , dodać obrane i starte na tarce pieczarki .
Kotlety staropolskie
Ziemniaki obrać , ugotować i zmielić.
Kotlety staropolskie
Kapustę kiszoną odcisnąć i podsmażyć na patelni.
Kotlety staropolskie
Cebulę z grzybami wymieszać z ziemniakami , kapustą i kaszą.
Kotlety staropolskie
formować kotlety obtaczając je w jajku i bułce tartej
Kotlety staropolskie
Smażyć je każdej strony na oleju.