kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Schabowe po staropolsku*

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo proste i smaczne kotleciki ze schabu we własnym sosie!!!

Schabowe po staropolsku* Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowe po staropolsku*

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowe po staropolsku*
Płaty schabu rozbijamy na grubość 3-4 milimetry doprawiamy pieprzem i solą.Każdy kotlet panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce wymieszanej pól na pół z mąką.Smażymy na rozgrzanym oleju (muszą być dobrze przypieczone wtedy aromat sosu będzie mocniejszy) z obydwóch stron .Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy podsmażamy ,wsypujemy ok 2 łyżki mąki ,chwilkę podsmażamy zalewamy bulionem, wrzucamykotleciki. Dusimy na małym ogniu przez ok 40 min, od czasu do czasu mieszając .Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego
Schabowe po staropolsku*
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy,podsmażamy.
Schabowe po staropolsku*
Porcje schabu rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem.
Schabowe po staropolsku*
Mięso dusimy aż zmięknie , mieszamy co jakiś czas.