Sposób przygotowania:
Schabowe po staropolsku*
Płaty schabu rozbijamy na grubość 3-4 milimetry doprawiamy pieprzem i solą.Każdy kotlet panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce wymieszanej pól na pół z mąką.Smażymy na rozgrzanym oleju (muszą być dobrze przypieczone wtedy aromat sosu będzie mocniejszy) z obydwóch stron .Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy podsmażamy ,wsypujemy ok 2 łyżki mąki ,chwilkę podsmażamy zalewamy bulionem, wrzucamykotleciki. Dusimy na małym ogniu przez ok 40 min, od czasu do czasu mieszając .Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego
Malgosia*Ieper
kasienka1987
Pyza
kasienka1987
Zachęcam do wypróbowania tego przepisu , panierka wcale się nie rozmoknie tylko nada smaczku całemu daniu)) a jeśli chodzi o olej to potrzeba go niewiele , ja osobiście nie lubię zapachu oliwy) używam oleju rzepakowego jest dużo zdrowszy niż słonecznikowy.