Sposób przygotowania:
Kotlety w chrupiącej panierce
Płatki kukurydziane kruszymy, aż będą wyglądały jak tarte bułka. Jeśli chcemy, by kotlety były bardziej chrupiące, pozostawiamy trochę większe kawałki.
Jajko należy roztrzepać i dodać przyprawy. Opcjonalnie można dodać łyżeczkę mleka. Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem, maczamy w jajku z przyprawami i panierujemy w pokruszonych płatkach. Następnie smażymy na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Te kotlety są o wiele chudsze, niż w tradycyjnej panierce, bo płatki nie wchłaniają tłuszczu, w przeciwieństwie do bułki.
SMACZNEGO!
Jajko należy roztrzepać i dodać przyprawy. Opcjonalnie można dodać łyżeczkę mleka. Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem, maczamy w jajku z przyprawami i panierujemy w pokruszonych płatkach. Następnie smażymy na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Te kotlety są o wiele chudsze, niż w tradycyjnej panierce, bo płatki nie wchłaniają tłuszczu, w przeciwieństwie do bułki.
SMACZNEGO!
Mikrula