pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Kotlety wieprzowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszne kotlety na każdą kolację,

Kotlety wieprzowe

Składniki:

Kotlety wieprzowe

 

  • 0,5 kg schabu z kością
  • połowa natki pietruszki
  • cebula
  • rozmaryn
  • 2 łyzki białego wina
  • po łyzeczce oleju i octu
  • pieprz, sól
  • sól czosnkowa
  • tacka paclan

Sposób przygotowania:

Kotlety wieprzowe
Cebulę obrać. Zetrzeć jua na bardzo małe kawałeczki najlepiej na tarce. Natkę pietruszki posiekać. Ocet wymieszać z winem dodawając do tego rozmaryn, cebulę, sól, natkę i pieprz oraz olej. Mięso pokroić na kotlety. Odłożyć do lodówki na ok. 20-25 minut. Kotlety wyjąc z lodówki i ustawic na tacce paclan. Grillować do 15 minut smarujac cały czas wcześniej przygotowaną marynatą. Pokruszyć solą przed podaniem.

Tagi:

schab