Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Kotlety wieprzowe przekładne jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety wieprzowe przekładne jabłkiem podajemy ze świeżą sałatą skropioną oliwą i octem balsamicznym.

Kotlety wieprzowe przekładne jabłkiem

Składniki:

Kotlety wieprzowe przekładne jabłkiem

 

  • Danie dla 6 osób:
  • 6 kotletów wieprzowych z kostką,
  • 1 jabłko,
  • 30ml oleju,
  • 60g masła,
  • 40g sera pleśniowego,
  • 3 łyżki Przyprawy do grilla klasycznej Galeo,
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Galeo,
  • 2 Goździki Galeo (utłuczone w moździeżu).

Sposób przygotowania:

Kotlety wieprzowe przekładne jabłkiem
Kotlety opłukujemy i osuszamy. Z oleju i Przyprawy do grilla klasycznej Galeo przygotowujemy marynatę i nacieramy mięso. Mięso odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 2 godz. Wydrążone jabłko kroimy w krążki, które posypujemy cynamonem i goździkami. Kotlety i plastry jabłka pieczemy na grillu ok. 8-10 min. Masło mieszamy z serem do uzyskania gładkiej masy. Na gorące kotlety nakładamy plastry jabłka i przygotowaną masę (powinna się rozpuścić).Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl