agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

kotlety wieprzowe w potrójnej panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kotlety wieprzowe w potrójnej panierce

kotlety wieprzowe w potrójnej panierce

Składniki:

kotlety wieprzowe w potrójnej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

kotlety wieprzowe w potrójnej panierce
Z mięsa wykroić cztery kotlety, każdy zbić, posolić, natrzeć czosnkiem. Na osobnych talerzach przygotować rozbite jajko, na kolejnym mąkę i ostatnim pokrojoną bułkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać smalec. Mięso obtoczyć w mące, w jajku i na końcu w paseczkach bułki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka