LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kotlety wieprzowe w sosie jabłkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Delikatne, aksamitne, wspaniałe.

Kotlety wieprzowe w sosie jabłkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety wieprzowe w sosie jabłkowym

 

  • kotlety wieprzowe 4
  • sól, majeranek
  • sos jabłkowy 2-3 szklanki

 

Sposób przygotowania:

Kotlety wieprzowe w sosie jabłkowym
Kotlety wieprzowe (ze schabu, szynki, karkówki) posolić, obsypać majerankiem, odstawić (min. na godzinę, najlepiej na noc). Przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem jabłkowym, przykryć. Piec przez ok. 1 godzinę w 180 stopniach. Podawać z frytkami lub opiekanymi ziemniaczkami i surówką.
Kotlety wieprzowe w sosie jabłkowym
Kotlety wieprzowe obsypane solą i majerankiem.
Kotlety wieprzowe w sosie jabłkowym
Przełożenie kotletów wieprzowych do naczynia żaroodpornego.
Kotlety wieprzowe w sosie jabłkowym
Polanie sosem jabłkowym kotletów wieprzowych.
Kotlety wieprzowe w sosie jabłkowym
Upieczone kotlety wieprzowe w sosie jabłkowym.

Tagi:

sosy