Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Kotlety wieprzowe z kością

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pachną ziolami i są smaczne...

Kotlety wieprzowe z kością

Składniki:

Kotlety wieprzowe z kością

 

  • 4 kotlety wieprzowe z kością
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 lyżki octu ziolowego
  • 2 lyżki wina (biale wytrawne)
  • 1 lyżka posiekanych ziól (np. tymianek, rozmaryn szalwia)
  • 1/2 lyżeczki soli czosnkowej
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety wieprzowe z kością
Cebulę obrać i posiekać drobno. Natkę umyć, osuszyć i drobno posiekać. 2 lyżki octu polączyć z winem, dodać do tego ziola, posiekaną cebulę, posiekaną natkę, sól czosnkową pieprz i olej. Powstanie marynata. Mięso umyć, osuszyć, ponacinać. Dobrze nasmarować powstalą marynatą, powciskać ją w nacięcia na mięsie. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie mięso grillować (lub piec w piekarniku) po 8-10 minut z każdej strony. Kotlety podawać z pieczonymi ziemniakami i salatą...