Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Kotlety z bakłażana wg Di

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Niezwykle pyszne kotlety z bakłażana, których smak zaskoczy nie jedną osobę. Polecam, bo są naprawdę rewelacyjne.

Kotlety z bakłażana wg Di

Składniki:

Kotlety z bakłażana wg Di

Sposób przygotowania:

Kotlety z bakłażana wg Di
Umytego bakłażana pokroić w grube plastry i umieścić na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Oleju ma być niewiele. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć około 4-5 minut.

Po lekkim przestudzeniu zdjąć skórkę i rozdrobnić go za pomocą blendera. Do masy dodać jajka i około 4-5 łyżek bułki tartej. Masa nie może być zbyt rzadka. Powinna być taka jak na kotlety mielone.

Całość dokładnie wymieszać i doprawić solą z pieprzem. Formować kotlety, które należy kolejno obtoczyć w bułce tartej.

Kotlety smażyć z obu stron do zarumienienia się.