Sposób przygotowania:
Kotlety z bakłażana wg Di
Umytego bakłażana pokroić w grube plastry i umieścić na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Oleju ma być niewiele. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć około 4-5 minut.
Po lekkim przestudzeniu zdjąć skórkę i rozdrobnić go za pomocą blendera. Do masy dodać jajka i około 4-5 łyżek bułki tartej. Masa nie może być zbyt rzadka. Powinna być taka jak na kotlety mielone.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić solą z pieprzem. Formować kotlety, które należy kolejno obtoczyć w bułce tartej.
Kotlety smażyć z obu stron do zarumienienia się.
Po lekkim przestudzeniu zdjąć skórkę i rozdrobnić go za pomocą blendera. Do masy dodać jajka i około 4-5 łyżek bułki tartej. Masa nie może być zbyt rzadka. Powinna być taka jak na kotlety mielone.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić solą z pieprzem. Formować kotlety, które należy kolejno obtoczyć w bułce tartej.
Kotlety smażyć z obu stron do zarumienienia się.
Blendi
Di bloguje