Sposób przygotowania:
Grillowane kotlety jagnięce z bakłażanem
Bakłażan umyć, oczyścić, pokroić w cienkie plasterki. Czosnek obrać, posiekać.
Mocno rozgrzać oliwę na teflonowej patelni, podsmażyć na niej czosnek na małym ogniu. Dodać plasterki bakłażana. Przyprawić odrobiną rozmarynu, tymianku i soli. Smażyć 10-12 minut na średnim ogniu, nie przerywając mieszania.
Grill rozgrzać do temp 250stC. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć pozostałym rozmarynem, tymiankiem i szczyptą soli. Grillować 4-5 minut z każdej strony. Podawać z bakłażanami.
Mocno rozgrzać oliwę na teflonowej patelni, podsmażyć na niej czosnek na małym ogniu. Dodać plasterki bakłażana. Przyprawić odrobiną rozmarynu, tymianku i soli. Smażyć 10-12 minut na średnim ogniu, nie przerywając mieszania.
Grill rozgrzać do temp 250stC. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć pozostałym rozmarynem, tymiankiem i szczyptą soli. Grillować 4-5 minut z każdej strony. Podawać z bakłażanami.