WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Kotlety z boczniaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety z kapeluszy boczniaka w chrupiącej panierce z dodatkiem tartego parmezanu. Ciekawy zamiennik klasycznych schabowych.

Kotlety z boczniaka

Składniki:

Kotlety z boczniaka

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z boczniaka
Grzyby dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Odkrywamy kawałki trzonków, a resztę delikatnie rozbijamy tłuczkiem na płasko.

Posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, następnie roztrzepanym jajku z odrobiną mleka i na końcu w tartej bułce z dodatkiem tartego drobno parmezanu.

Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.