Sposób przygotowania:
Kotlety z farszem grzybowo- porowym
Grzyby przebrać, opłukać, obgotować 10 – 15 minut. Odcedzić, drobno posiekać. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać posiekane grzyby i pora ( pora wcześniej pokroić w kostkę i obgotować przez 2 minuty, odcedzić. Razem podsmażyć na patelni kilka minut, doprawić do smaku. Następnie bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Na patelni podsmażyć drugą cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać do mięsa mielonego oraz resztę składników. Wyrobić masę mięsną, doprawić do smaku. W środek każdego kotleta nałożyć łyżkę farszu grzybowego, formować podłużne kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na wolnym ogniu aż kotlety ładnie się zarumienią. Podajemy z ziemniakami, frytkami i dowolną surówką.
kasik12