kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Kotlety z farszem grzybowo- porowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

kolejny smaczny posiłek z dodatkiem grzybów...

Kotlety z farszem grzybowo- porowym

Składniki:

Kotlety z farszem grzybowo- porowym

 

  • Mięso mielone ½ kg
  • Cebula 2 szt
  • Por – kawałek
  • Grzyby leśne 30 dag
  • Bułka czerstwa
  • Jajko 1 szt
  • Wedeta
  • Sól
  • Pieprz
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z farszem grzybowo- porowym
Grzyby przebrać, opłukać, obgotować 10 – 15 minut. Odcedzić, drobno posiekać. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać posiekane grzyby i pora ( pora wcześniej pokroić w kostkę i obgotować przez 2 minuty, odcedzić. Razem podsmażyć na patelni kilka minut, doprawić do smaku. Następnie bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Na patelni podsmażyć drugą cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać do mięsa mielonego oraz resztę składników. Wyrobić masę mięsną, doprawić do smaku. W środek każdego kotleta nałożyć łyżkę farszu grzybowego, formować podłużne kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na wolnym ogniu aż kotlety ładnie się zarumienią. Podajemy z ziemniakami, frytkami i dowolną surówką.