agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

kotlety z jaj

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

kotlety z jaj kotlety z jaj

kotlety z jaj

Składniki:

kotlety z jaj

 

  • 7 jaja,
  • 1 szklanka mleko,
  • 3 łyżki zielona pietruszka lub szczypiorek,
  • 3 zwykłe czerstwe bułki,
  • 3 dkg tarta bułka,
  • 5 dkg margaryna,
  • do smaku pieprz, sól

 

Sposób przygotowania:

kotlety z jaj
Jaja umyć i 6 z nich ugotować na twardo. Namoczone wcześniej w mleku bułki odcisnąć. Ostudzone jajka obrać ze skorupek, drobno posiekać i połączyć z bułką. Dodać surowe jajo, zieleninę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać, formować kotlety i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na margarynie na małym ogniu rumieniąc po obu stronach.

Tagi:

tarta