jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Kotlety z jaj

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kotlety z jaj polecane na obiad dla dzieci i dorosłych

Kotlety z jaj

Składniki:

Kotlety z jaj

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z jaj
4 jajka ugotować na twardo, obrać, zemleć w maszynce razem z namoczoną w mleku i odciśnietą bułką. 1 łyżkę margaryny razem z drobno posiekanym szczypiorkiem rozetrzeć w misce, dodać zmieloną masę, surowe jajko, sól i pieprz do smaku. Z dokładnie wyrobionej masy uformować równy wałek i obtoczyć go w tartej bułce. Odcinać jednakowej grubości krążki, z obu stron otoczyć je w tartej bułce. Odcisnąć nożem kratkę na obu powierzchniach kotlecików i smażyć je rumieniąc dwustoonnie na tłuszczu. Podawać z surówką.

Tagi:

tarta