Sposób przygotowania:
kotlety z jajek
7jajek gotuję na twardo studzę obieram i siekam obrana cebulę bardzo drobno kroję podsmażam na maśle zioła myję osuszam i drobno siekam do jajek dodaję cebulę zioła i 2-3łyżki tartej bułki do masy wbijam surowe jajko mieszam przyprawiam gałka muszkatałową oraz soląi pieprzem wilgotnymi dłonmi formuję z masy niewielkie kotleciki obtaczam je w pozostałej tartej bułce rozgrzewam na patelni olej smażę na złoty kolor z obu stron
skladniki na 4 porcje:
8jajek
10łyżek tartej bułki
1cebula
1łyżka masła
3łyżki świeżych ziół natki szczypiorku koperku
olej
gałka muszkatałowa
sól
pieprz
skladniki na 4 porcje:
8jajek
10łyżek tartej bułki
1cebula
1łyżka masła
3łyżki świeżych ziół natki szczypiorku koperku
olej
gałka muszkatałowa
sól
pieprz
caroline1983