kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Kotlety z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlety które można zjeść bez obawy że urośnie sadło

Kotlety z kapusty

Składniki:

Kotlety z kapusty

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kapusty
300 g kapusty białej szatkujemy bardzo drobniutko.
Wrzucamy ją na 15 minutek do wrzątku i gotujemy na malutkim płomyczku.
Odcedzamy.
Studzimy.
Następnie dodajemy 1 jajko i zagęszczamy masę bułką tartą.
Można posolić do smaku- ja soli nie jadam.
Lepimy kotlety, spłaszczamy i obtaczamy w mące.
Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Smacznego :)