Sposób przygotowania:
Kotlety z kapusty.
Kapustę obrać z wierzchnich,zwiędłych liści,opłukać,pokroić na części,ugotować.Odcedzić,ostudzić,mocno odcisnąć.Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.Cebulę obrać,pokroić w kosteczkę,
zrumienić na tłuszczu.Kapustę,bułkę i cebulę zemleć w maszynce
do mięsa,dodać dwa jaja,doprawić solą i pieprzem.Starannie utrzeć.Z masy formować w tartej bułce,średnie owalne kotleciki.Smażyć z obu stron na rumiano.Ułożyć na podłużnym półmisku,przybrać talarkami pomidorów i gałązkami zielonej pietruszki.podawać z sosem pomidorowym lub chrzanowym.Zamiast bułki tartej można dać kaszę mannę.
zrumienić na tłuszczu.Kapustę,bułkę i cebulę zemleć w maszynce
do mięsa,dodać dwa jaja,doprawić solą i pieprzem.Starannie utrzeć.Z masy formować w tartej bułce,średnie owalne kotleciki.Smażyć z obu stron na rumiano.Ułożyć na podłużnym półmisku,przybrać talarkami pomidorów i gałązkami zielonej pietruszki.podawać z sosem pomidorowym lub chrzanowym.Zamiast bułki tartej można dać kaszę mannę.