Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kotlety z kaszy gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotleciki z kaszy gryczanej i pora - najlepsze z sosem grzybowym

Kotlety z kaszy gryczanej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z kaszy gryczanej

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kaszy gryczanej
Kaszę gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Pora pokroić na pół księżyce i podsmażyć do miękkości z 2-3 łyżkami wody. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Pora i cebule ostudzić. Ser zetrzeć na tarce. Ostudzoną kaszę zblenderować, dodać podsmażoną cebulę, por, starty ser, dwa jajka, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Z powstałej masy formować nieduże kotleciki obtaczaj je w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem grzybowym ziemniakami i surówką.
Kotlety z kaszy gryczanej
Ostudzoną kaszę zblenderować lub zmiksować
Kotlety z kaszy gryczanej
Do kaszy dodać podsmażoną cebulę por starty ser dwa jajka posiekaną natkę pietruszki bułkę tartą i dokładnie wymieszać
Kotlety z kaszy gryczanej
Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku
Kotlety z kaszy gryczanej
Z masy formować nieduże kotleciki obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju