Sposób przygotowania:
Kotlety z kaszanki
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na oleju rzepakowym. Cztery kawałki kaszanki obieramy z osłonek.
Każdą kroimy na kawałki, a nastepnie przekładamy do miski.
Do kaszanki dodajemy jajko, obraną pokrojoną w kostkę cebulę, namoczoną ale dobrze odciśnietą kajzerke oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
Z tak przygotowanej masy formujemy kotlety, które panierujemy w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Każdą kroimy na kawałki, a nastepnie przekładamy do miski.
Do kaszanki dodajemy jajko, obraną pokrojoną w kostkę cebulę, namoczoną ale dobrze odciśnietą kajzerke oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
Z tak przygotowanej masy formujemy kotlety, które panierujemy w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
gusia1000