Sposób przygotowania:
Smażony, panierowany ser
Na jednym talerzu rozbijamy jajko i rozbełtujemy je widelcem, na drugim talerzu wysypujemy bułkę tartą. Do jajka dodajemy dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu.
Ser obtaczamy w jajku, a następnie w bułce. Powtarzamy panierowanie jeszcze raz, pilnując, by ser był szczelnie pokryty panierką, tak by nie wypłynął w czasie smażenia.
Smażymy ser na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym, głębokim oleju. Odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
Ser obtaczamy w jajku, a następnie w bułce. Powtarzamy panierowanie jeszcze raz, pilnując, by ser był szczelnie pokryty panierką, tak by nie wypłynął w czasie smażenia.
Smażymy ser na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym, głębokim oleju. Odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.