Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Smażony, panierowany ser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki ser, obtoczony w bułce i jajku i usmażony na rumiano można podać w formie obiadu, na przykład z dodatkiem ziemniaków i surówki lub z żurawiną jako przystawkę.

Smażony, panierowany ser

Składniki:

Smażony, panierowany ser

 

Sposób przygotowania:

Smażony, panierowany ser
Na jednym talerzu rozbijamy jajko i rozbełtujemy je widelcem, na drugim talerzu wysypujemy bułkę tartą. Do jajka dodajemy dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu.

Ser obtaczamy w jajku, a następnie w bułce. Powtarzamy panierowanie jeszcze raz, pilnując, by ser był szczelnie pokryty panierką, tak by nie wypłynął w czasie smażenia.

Smażymy ser na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym, głębokim oleju. Odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.