Kotlety z kaszy gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Te kotlety będą świetne zarówno jako dodatek do obiadu, jak i same mogą stanowić sycąca przekąskę. Proste do wykonania z łatwo dostępnych, niedrogich składników.

Kotlety z kaszy gryczanej

Składniki:

Kotlety z kaszy gryczanej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kaszy gryczanej
Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie. Kaszę przełożyć do miski i dodać do niej pokrojoną w kostkę cebulkę ( cebulę można wcześniej podsmażyć, ale nie jest to warunek konieczny, w zależności od upodobań), posiekany koperek, jajko, bułkę tartą(3 łyżki) i przyprawy. Z masy formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć kotlety na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na niedużym płomieniu.

Można podawać i zjadać z ulubionym sosem lub wszelakimi dodatkami ( surówki, wszelakie warzywa).