Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Kotlety z kaszy jęczmiennej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie kotlety to doskonała alternatywa dla osób nie jedzących mięsa. Mogą stanowić danie obiadowe lub mogą być jedzone same.

Kotlety z kaszy jęczmiennej

Składniki:

Kotlety z kaszy jęczmiennej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kaszy jęczmiennej
Kaszę wypłukać i gotować około 20 minut w osolonej wodzie. 1 jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w małą kostkę. Już ugotowaną kaszę połączyć z utartym twarogiem, pokrojoną na drobno cebulą i wbić tam całe świeże jajko. Doprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem. Połączyć ze sobą wszystkie składniki dokładnie mieszając. Uformować małe, płaskie kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Rozgrzać olej na patelni i smażyć aż skórka zbrązowieje. Podawać z sosem grzybowym lub sałatą ze śmietaną.