Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kotlety z kurczaka chrzanowo-musztardowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybki i smaczny sposób na kurczaka tym razem podany jako chrzanowo - musztardowy

Kotlety z kurczaka chrzanowo-musztardowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z kurczaka chrzanowo-musztardowe

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • chrzan
  • musztarda rosyjska
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1/2 szklanki otrębów
  • łyżeczka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • ziarenka smaku (lub inna przyprawa)
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Kotlety z kurczaka chrzanowo-musztardowe
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek. Każdą z piersi przecinamy na pół. posypujemy solą, pieprzem i rozbijamy za pomocą tłuczka. Następnie smarujemy z jednej strony chrzanem z drugiej musztardą. Na talerzu rozbijamy jajka, dodajemy do nich sos sojowy, paprykę, pieprz, ziarenka smaku i sól - roztrzepujemy do połączenia eis składników, w drugim talerzu przygotowujemy pomieszaną bułkę tartą z otrębami. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Następnie każdy kotlecik obtaczamy w jajku i w bułce, tak przygotowane smażymy na rozgrzanej oliwie z dwóch stron. Podajemy z ziemniaczkami, kaszą lub ryżem i warzywami. Smacznego
Kotlety z kurczaka chrzanowo-musztardowe
Produkty potrzebne do przygotowania pysznych kotlecików
Kotlety z kurczaka chrzanowo-musztardowe
Mięso przyprawiamy i smarujemy chrzanem i musztardą
Kotlety z kurczaka chrzanowo-musztardowe
Każdy kotlet obtaczamy w jajku jak i bułce z otrębami
Kotlety z kurczaka chrzanowo-musztardowe
Smazymy na rozgrzanej oliwie z dwóch stron na złoty kolor