dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Kotlety z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Złociste kotleciki z karkówki z parmezanem w panierce

Kotlety z parmezanem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety z parmezanem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z parmezanem
Karkówkę pokroić na kotlety i lekko stłuc tłuczkiem. Posolić. W dwóch osobnych naczyniach przygotować kolejno - rozmącone jajka oraz bułkę tartą zmieszaną z parmezanem. Kotlety maczać w jajku i bułce, kłaść na rozgrzany olej. Resztki bułki i jajka zmieszać razem i wyłożyć na kotlety z tej jeszcze nie smażonej strony. Przewrócić na drugą stronę i usmażyć na złoto.
Kotlety z parmezanem
Etap 1

Tagi:

jajko tarta jajka