zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Kotlety z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre kotlety z ryby

Kotlety z ryby

Składniki:

Kotlety z ryby

 

  • 30 dag filetow z mintaja
  • 1 mala cebula
  • zielenina
  • 1 jajko
  • 15ml oleju
  • sol
  • papryka ostra
  • chili
  • otreby pszenne

Sposób przygotowania:

Kotlety z ryby
cebule obrac,drobno pokroic,zalac wrzatkiem,odstawic.Filety oplukac,osuszyc,pokroic na male kawaleczki,dodac zielenine,jajko,olej,15dag otrab i dokladnie odsaczona cebule.Dokladnie wymieszac, przyprawic do smaku,odstawic na kilka minut.Mase nalezy podzielic na rowne czesci,uformowac kulki, obtoczyc w otrabach lub w bulce tartej.Przygotowac blache,wylozyc folia aluminiowa i posmarowac olejem.Kotlety polozyc na blasze i lekko rozplaszczyc.Piec okolo 20 min. az kotlety uzyskaja zloty kolor.Podawac z surowka z kiszonej kapusty

Tagi:

jajko jajka