Kotlety z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Są bardzo łatwe w przygotowaniu

Kotlety z wątróbki

Składniki:

Kotlety z wątróbki

 

  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 1 szklanka bułki tartej
  • przyprawa do miesa drobiowego
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z wątróbki
1. Wątróbkę bardzo starannie opłukać pod bieżącą wodą,a następnie osuszyć ręcznikiem papierowym 2. Podroby posypać przyprawą do mięsa drobiowego oraz pieprzem.Odstawić na około 15 minut 3. Wątróbkę obtoczyć w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony,aż będzie rumiana i chrupiąca. 4. Przygotowane kotlety z wątróbki serwować na gorąco