Kotlety z ziemniaków

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

polecam;-)

Kotlety z ziemniaków

Składniki:

Kotlety z ziemniaków

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z ziemniaków
Ziemniaki umyć, obrać, zalać osolonym wrzątkiem, gotować 20 minut, odcedzić, odparować, przecisnąć przez praskę, wymieszać ze śmietaną, mąka i jajkami. Masę doprawić, formować z niej owalne kotlety, obtoczyć je w tartej bułce i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z sosem grzybowym lub koperkowym. Do masy można dodać: -40 g ugotowanych suszonych grzybów -1 łyżkę posiekanej natki pietruszki lub koperku -1 posiekaną, przesmażona na maśle cebulę -5 posiekanych filetów anchois -4 łyżki utartego parmezanu