Sposób przygotowania:
Kotlety z ziemniaków wg kolczyk15
Ziemniaki umyć,obrać ,zalać osolonym wrzątkiem,gotować 20 min odcedzić,odparować,przecisnąć
przez praskę ,wymieszać ze
śmietana,maka i jajkami.
masę doprawić ,formować z niej
owalne kotlety ,obtaczać je
w tartej bułce i smażyć na zloty
kolor z obu stron.Podawać z sosem
grzybowym lub koperkowym.Do masy
można dodawać 40g ugotowanych
grzybów,1 łyżkę posiekanej pietruszki
lub koperku,lub 4 łyżki utartego
parmezanu.
przez praskę ,wymieszać ze
śmietana,maka i jajkami.
masę doprawić ,formować z niej
owalne kotlety ,obtaczać je
w tartej bułce i smażyć na zloty
kolor z obu stron.Podawać z sosem
grzybowym lub koperkowym.Do masy
można dodawać 40g ugotowanych
grzybów,1 łyżkę posiekanej pietruszki
lub koperku,lub 4 łyżki utartego
parmezanu.