Sposób przygotowania:
Kotlety ziemniaczane z nadzieniem.
Wystudzone ziemniaki, mąkę, sól i jajka wyrobić na jednolitą masę.Jeśli będzie się kleić mocno do rąk dosypać jeszcze mąki.
Przygotować farsz,( ja już miałam gotowy).
Odrywać kawałki ciasta, rozpłaszczać na dłoni, nakładać na środek farsz i formować kotlety, lekko spłaszczać.Jeśli ktoś nie ma czasu można zrobić bez farszu.
Wkładać na rozgrzany olej i smażyć na złoto-brązowy kolor.
Polać sosem i podawać z surówką.
Kotlety są mięciutkie i smaczne.
Przygotować farsz,( ja już miałam gotowy).
Odrywać kawałki ciasta, rozpłaszczać na dłoni, nakładać na środek farsz i formować kotlety, lekko spłaszczać.Jeśli ktoś nie ma czasu można zrobić bez farszu.
Wkładać na rozgrzany olej i smażyć na złoto-brązowy kolor.
Polać sosem i podawać z surówką.
Kotlety są mięciutkie i smaczne.
Sarenka
msewka
Mirka227
Jojo
kinga
jovi
Natala1210
zewa
msewka
Kotlety są syte, a ja robiłam na 5 osób i nikt nie odszedł głodny.
misia53
truskawka77