ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Kozi ser w papilotach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotowanie: 20 minut.

Kozi ser w papilotach

Składniki:

Kozi ser w papilotach

 

  • 4 dość grube okrągłe plastry koziego sera lub oscypka;
  • świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy;
  • łyżeczka płynnego miodu;
  • 2 łyżeczki oliwy;
  • 5 gałązek rozmarynu;
  • folia aluminiowa.

Sposób przygotowania:

Kozi ser w papilotach
Sok pomarańczowy wymieszać z miodem, oliwą i drobno posiekanymi igiełkami z jednej gałązki rozmarynu. Z folii aluminiowej odciąć 4 spore kwadratowe kawałki. Na każdym ułożyć porcję sera, na niej - gałązkę rozmarynu. Skropić ser i rozmaryn pomarańczowo-rozmarynową zalewą i starannie zawinąć folię, tworząc szczelną paczuszkę. Ułożyć wszystkie pakieciki na rozgrzanym grillu i piec 8-10 min. Podawać z dipem żurawinowym.

Tagi:

sery ser