lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Koźlarze duszone na ostro z papryczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Koźlarze duszone na ostro z papryczką

Koźlarze duszone na ostro z papryczką

Składniki:

Koźlarze duszone na ostro z papryczką

 

  • 1 kg świeżych koźlarzy
  • cebula
  • papryczka chilli
  • 1/4 kostki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki musztardy kozackiej
  • pieprz
  • sól
  • szklanka bulionu

Sposób przygotowania:

Koźlarze duszone na ostro z papryczką
Koźlarze oczyść,umyj,osusz,pokrój.Na 2 łyżkach masła zeszklij cebule wraz z papryczką chilli,dodaj pokrojone grzyby które duś na małym ogniu przez 30 minut.Z pozostałego masła i mąki zrób zasmażkę którą rozprowadź w bulionie i zagotuj mieszając.Wymieszaj ją z musztardą solą i pieprzem.Wlej całość do duszących się grzybów.Składniki wymieszaj i duś dalej na małym ogniu do miękkości.