kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

krajanka orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

pyszne i szybkie ciasto :) każdemu wychodzi

krajanka orzechowa

Składniki:

krajanka orzechowa

 

  • 120 gram Kasi
  • 4 łyżki cukru
  • 3m krople aromatu waniliowego i migdałowego
  • szczypta soli
  • 2 jaja
  • 300 gram maki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • masa:

 

  • budyn o samku waniliowym
  • 0,4 litra mleka

Sposób przygotowania:

krajanka orzechowa
palmę utrzeć z cukrem i aromatem, sola, jajkami i maka . piec w 190 stopniach 20 minut.

masa:

budyń ugotować i ostudzić utrzeć z 140 gram masła .
ciasto posmarować masa i polać polewa czekoladowa

Tagi:

mak