Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Krajanka owsiana z czekoladą i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kruche ciastko owsiane z masą krówkową, orzechami laskowymi i czekoladą rozpływa się w ustach. polecam!

Krajanka owsiana z czekoladą i orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krajanka owsiana z czekoladą i orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Krajanka owsiana z czekoladą i orzechami
Masło rozpuścić, dodać brązowy cukier, mąkę przesianą z sodą, wymieszać. Wsypać płatki owsiane, zamieszać. 2/3 tej masy wyłożyć do naczynia o wymiarach około 18x18 i wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 10 minut. W tym czasie posiekać gorzką czekoladę i odmierzyć orzechy oraz masę. Wyjąć naczynie, na podpieczony spód wyłożyć masę krówkową, delikatnie rozsmarować, posypać czekoladą i orzechami. Na wierzch rozsypać pozostałe 1/3 ciasta, jak kruszonkę. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze około 20 minut. Wystudzić, pokroić w kwadraty
Krajanka owsiana z czekoladą i orzechami
Masło rozpuścić, dodać brązowy cukier, mąkę przesianą z sodą, wymieszać. Wsypać płatki owsiane, zamieszać.
Krajanka owsiana z czekoladą i orzechami
2/3 tej masy wyłożyć do naczynia o wymiarach około 18x18 i wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 10 minut.
Krajanka owsiana z czekoladą i orzechami
W tym czasie posiekać gorzką czekoladę i odmierzyć orzechy oraz masę.
Krajanka owsiana z czekoladą i orzechami
Wyjąć naczynie, na podpieczony spód wyłożyć masę krówkową, delikatnie rozsmarować, posypać czekoladą i orzechami. Na wierzch rozsypać pozostałe 1/3 ciasta, jak kruszonkę.

Tagi:

czekolada