Sposób przygotowania:
Krajanka z rabarbarem
Masło rozpuścić w mikrofali, odstawić do ostudzenia. Płatki jęczmienne zmielić w blenderze, wsypać do masła, następnie zmielić płatki owsiane, również dodać do masła. Dodać cukier i wymieszać, dodać 2 szklanki mąki i wymieszać do uzyskania ciasta o konsystencji kruszonki. 2/3 ciasta wsypać do formy wyłożonej papierem (18x28cm), ugnieść łyżką, uzyskując równy spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 minut. Wyjąć spód z piekarnika, posmarować musem jabłkowym, posypać cynamonem i imbirem, rozłożyć pokrojony rabarbar. Posypać resztą kruszonki. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 40 minut. Wystudzić, pokroić w kwadraty i oprószyć cukrem pudrem. Fajnie smakuje też na ciepło z dodatkiem lodów waniliowych