kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

krakowskie bajgle

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

klasyczne bajgle naprawdę smaczne

krakowskie bajgle

Składniki:

krakowskie bajgle

 

  • 500 gram mąki
  • łyżka drożdży instant
  • 2 łyżeczki soli
  • 375 ml gorącej wody
  • 2 łyżki miodu
  • białko
  • łyżka zimnej wody

Sposób przygotowania:

krakowskie bajgle
make sol i drożdże wymieszać z gorąca woda i miodem. wyrobić na gładkie ciasto. odstawić na 15 minut.
ciasto podzielić na 12 równych części. i z każdej formować bajgle. bajgle włożyć do wrzadku i gotować 7 minut. potem przełożyć na blachę i piec 20 minut w 180 stopniach.