Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Krążki bakłażanowe w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne krążki bakłażanowe w panierce

Krążki bakłażanowe w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krążki bakłażanowe w panierce

 

Sposób przygotowania:

Krążki bakłażanowe w panierce
Bakłażana myjemy i kroimy w krążki - średniej grubości. Jajko wbijamy do miseczki dodajemy sól, czosnek granulowany pieprz oraz odrobinę sosu sojowego - wszyto dokładnie wymieszać, następnie namoczyć w jajku krążki bakłażana. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą i obtoczyć w niej bakłażana. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron. Smacznego
Krążki bakłażanowe w panierce
bakłażana nalezy umyć i pokroić w krążki
Krążki bakłażanowe w panierce
następnie należy krążki namoczyć w jajku z przyprawami
Krążki bakłażanowe w panierce
oraz obtoczyć w bułce tartej - można dodać do niej czosnek
Krążki bakłażanowe w panierce
obtoczone krążki smażymy na złoty kolor z dwóch stron