misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Krążki szpinakowo-kapuściane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Krążki szpinakowo-kapuściane podawać do potraw mięsnych lub surówek.

Krążki szpinakowo-kapuściane

Składniki:

Krążki szpinakowo-kapuściane

 

 

Sposób przygotowania:

Krążki szpinakowo-kapuściane
Szpinak umyć i oczyścić z ogonków, kapustę podzielić na ćwiartki, usunąć głąb, liście pokroić w paseczki. Cebulę posiekać i dusić, dodać szpinak i kapustę, 50 ml wody, posolić i gotować 3 minuty, zdjąć pokrywkę i odparować wywar. Jajka ubić z mąką na gładką masę, dodać ugotowane warzywa i przyprawić solą i pieprzem, całość wymieszać. Uformować omlet, usmażyć na oleju, zostawić do wystygnięcia. Wyciąć z niego małe krążki, obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce i usmażyć.