Sposób przygotowania:
Krem bananowy z cytryną
Rozpuścić żelatynę.
Banany obrać i pokroić. Z cytryn wycisnąć sok dodać do bananów i zmiksować.
Oddzielić żółtko od białka i rozetrzeć je z cukrem waniliowym i cukrem. Dodać do bananów i wymieszać. Dodać żelatynę i znów wymieszać. Schłodzić w lodówce.
Ubić białko i osobno ubić śmietankę. Dodać oba do lekko zastygniętej masy i wymieszać. Przelać do pucharków i ponownie wstawić do lodówki na godzinkę.
Banany obrać i pokroić. Z cytryn wycisnąć sok dodać do bananów i zmiksować.
Oddzielić żółtko od białka i rozetrzeć je z cukrem waniliowym i cukrem. Dodać do bananów i wymieszać. Dodać żelatynę i znów wymieszać. Schłodzić w lodówce.
Ubić białko i osobno ubić śmietankę. Dodać oba do lekko zastygniętej masy i wymieszać. Przelać do pucharków i ponownie wstawić do lodówki na godzinkę.