Sposób przygotowania:
Krem brokułowo - serowy
Przyrządzić w średniej wielkości garnku bulion z kostek albo wywar ze skrzydełka z indyka. Następnie dzielimy brokuły na małe cząstki pozbywając się grubego pędu. (trochę może być). Wkładamy brokuły i gotujemy w tym wywarze. Na patelni smażymy cebulkę na maśle i dodajemy do brokuł. Zupę ciągle gotujemy na małym ogniu. Dodajemy starty ser (tak jak na pizzę). Chwilę mieszamy i odstawiamy aby wystygła. Następnie blenderem lub końcówką od miksera przeznaczoną do kefirów miksujemy aż uzyskamy jednolitą konsystencję kremu.
Krem w takiej postaci jest już dość kaloryczny ale jak ktoś lubi może dodać śmietanę. Oczywiście doprawiamy solą i pieprzem. Można przyprawą warzywną ale to już niekoniecznie.
Krem w takiej postaci jest już dość kaloryczny ale jak ktoś lubi może dodać śmietanę. Oczywiście doprawiamy solą i pieprzem. Można przyprawą warzywną ale to już niekoniecznie.
Barbara Malafouris