Sposób przygotowania:
Krem brokułowy na boczkuETAP 1:
Oczyszczoną z pestek papryczkę, obrany czosnek, boczek i liść laurowy zalałam 1,5 litra wody, zagotowałam. Zmniejszyłam natężenie palnika, gotowałam 15 minut.
ETAP 2:
Dwa spore ziemniaki obrałam i pokroiłam, dodałam do zupy. Doprawiłam solą i pieprzem, dodałam suszone warzywa i gotowałam 10 minut. Do zupy dołożyłam różyczki i pokrojoną łodygę brokułu. Gotowałam do miękkości warzyw. Po ugotowaniu wyjęłam z zupy boczek i liść laurowy, a resztę dokładnie zmiksowałam na krem.
ETAP 3:
Ziarenka słonecznika uprażyłam na suchej patelni. Każdą porcję zupy posypałam serem i uprażonym słonecznikiem.