olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Krem budyniowy do ciast

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem budyniowy jest łatwy w przygotowaniu i nadaje się idealnie do ciast, tortów i wszelkich biszkoptów.

Krem budyniowy do ciast Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krem budyniowy do ciast

 

Sposób przygotowania:

Krem budyniowy do ciast
Do garnka wlewam 250 ml mleka i gotuję je. W pozostałym mleku rozpuszczam budyń, mąkę i cukier, a następnie wlewam do gotującego się mleka. Budyń mieszam do czasu aż zgęstnieje, po czym go studzę. Do przestudzonego budyniu dodaję margarynę i całość ucieram. Do kremu dodaję wyciśnięty z cytryny sok i mieszam do momentu uzyskania gładkiego kremu. 
Krem budyniowy do ciast
Do garnka wlewam 250 ml mleka i gotuję je.
Krem budyniowy do ciast
Do przestudzonego budyniu dodaję margarynę i całość ucieram.