Sposób przygotowania:
Zupa krem cebulowo-serowa
Z mięsa oraz warzyw gotujemy wywar, a następnie go przecedzamy. Kroimy cebulę w piórka. Roztapiamy na patelni masło, wrzucamy cebulę i smażymy ją około 30 minut na wolnym ogniu.
Pilnujemy, aby cebula się nie przypaliła. Przyprawiamy ją tymiankiem. Przekładamy cebulę do garnka, wlewamy wywar mięsno-warzywny i gotujemy kilka minut.
Dodajemy pokrojony na kawałki serek topiony i dusimy zupę na małym ogniu do momentu jego roztopienia. Miksujemy zupę. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Podajemy z groszkiem ptysiowym.
Pilnujemy, aby cebula się nie przypaliła. Przyprawiamy ją tymiankiem. Przekładamy cebulę do garnka, wlewamy wywar mięsno-warzywny i gotujemy kilka minut.
Dodajemy pokrojony na kawałki serek topiony i dusimy zupę na małym ogniu do momentu jego roztopienia. Miksujemy zupę. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Podajemy z groszkiem ptysiowym.