Sposób przygotowania:
Krem cebulowy na ostro
Cebule obrać, opłukać oraz pokroić na krązki, a z nich wypchnąć krązki i obsmażyć na maśle lub oleju. Można nawet zrobić zasmażkę, dodając do tłuszczu nieco mąki pszennej. Obsmazone krążki cebulowe zebrać na łopatce z cedzakowej, odsączyć i przełożyć do gotującego się bulionu warzywnego.
Pogotować i międzyczasie zblendować zawartość garnka, czyli włoszczyznę i krążki cebulowe.
Potem zaprawić serkiem topionym i śmietanką i dodać zasmażkę z tłuszczu i mąki. Zamieszać, pogotować. Wyłączyć i doprawić na ostro pieprzem kajeńskim, solą oraz kminkiem całym lub mielonym.
Nalewać do głębokich talerzy i podawać.
Pogotować i międzyczasie zblendować zawartość garnka, czyli włoszczyznę i krążki cebulowe.
Potem zaprawić serkiem topionym i śmietanką i dodać zasmażkę z tłuszczu i mąki. Zamieszać, pogotować. Wyłączyć i doprawić na ostro pieprzem kajeńskim, solą oraz kminkiem całym lub mielonym.
Nalewać do głębokich talerzy i podawać.