eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Krem do bezy, lekki i delikatny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem do bezy, lekki i delikatny

Krem do bezy, lekki i delikatny

Składniki:

Krem do bezy, lekki i delikatny

 

  • 20 dag masła
  • pół szklanki likieru cointreau
  • 3 łyżeczki drobno startej skórki pomarańczowej
  • 13 dag cukru pudru
  • 100 ml śmietany 36%
  • 1 łyżka kakao
  • pół szklanki soku pomarańczowego

Sposób przygotowania:

Krem do bezy, lekki i delikatny
Utrzeć mikserem masło z cukrem. Nie przerywając ucierania wlewać śmietanę. Nie przerywając ucierania dodać sok, likier i skórkę. Przygotowaną masę podawać bezą.

Tagi:

bezy