Sposób przygotowania:
Krem dyniowo marchwiowy z pleśniowym seremETAP 1:
Dynię dokładnie umyć, usunąć gniazdo nasienne, miąższ razem ze skórką pokroić w kostkę.
Czosnek obrać, posiekać.
Marchew obrać, umyć, pokroić w grube plastry, obsmażyć na łyżce masła.
ETAP 2:
Dodać czosnek i pokrojoną dynię, smażyć wszystko razem przez chwilę
ETAP 3:
Warzywa zalać gorącym bulionem, tak aby były przykryte.
ETAP 4:
Gotować do miękkości, lekko przestudzić. Zmiksować, ponownie podgrzać i doprawić do smaku solą, białym pieprzem i sokiem z cytryny.
Zupę podawać posypaną kawałkami pleśniowego sera, pestkami dyni i listkami świeżego tymianku.
zbysiowa
edytaha
Z pewnością Madziu :)